Onderhoud noodverlichting

Net als bij veel andere veiligheidsinstallaties is ook noodverlichting aan veroudering onderhevig. Zo zal de accu in de meeste gevallen na 5 jaar aan vervanging toe zijn en kunnen elektronische componenten defect raken. Bij geen of achterstallig onderhoud kan het proces van veroudering zeer snel gaan, wat uiteindelijk kan leiden tot het uitvallen van de noodverlichting. Dat betekent een onveilige situatie en onnodige kosten.

Firesafe kan uw noodverlichtingsinstallatie jaarlijks controleren en bepalen of deze nog naar behoren functioneert. Eventueel kan dit worden gecombineerd met het onderhoud aan andere veiligheidsproducten, zoals uw brandblusapparatuur.

Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

Noodverlichting
Noodverlichting

 

Onderhoud rookmelders

In geval van brand redt een rookmelder uw leven en het leven van uw gezin. Recent Europees onderzoek heeft aangetoond dat mensen met werkende rookmelders 100% meer kans hebben een woningbrand te overleven! Rookmelders waarschuwen u razendsnel bij brand, ook wanneer u slaapt. Een klein beetje rook is voldoende om een luid piepend alarm te doen afgaan. U bent meteen gewaarschuwd, of wakker.

Wist u trouwens dat Vlaanderen Rookmelders verplicht in alle woningen vanaf 2020 !

Rookmelder
Rookmelder

 

Onderhoud Brandblusmiddelen

Het keuren van kleine blusmiddelen richt zich op het waarborgen van de goede staat van deze middelen zodat ze in geval van nood klaar zijn om gebruikt te worden.

Blusmiddelen dienen ieder jaar gekeurd te worden zo zijn er per blusmiddel specifieke eisen om de juiste werking te garanderen.

Draagbare blusmiddelen te weten poederblussers, sproeischuimblussers, CO2-blussers en slanghaspels worden ter plaatse geïnspecteerd en gecontroleerd voor een juiste werking. Het kost u dus weinig tijd en moeite want u hoeft de deur niet uit! Alle werkzaamheden worden uitgevoerd door onze erkende technieker

Na de controle voldoet u aan de normen die gesteld worden door de wetgever of certificerende instantie. Ook worden tijdens de jaarlijkse keuring alle te keuren blusapparaten voorzien van een unieke code waardoor de algehele naspeurbaarheid verhoogd wordt. Op deze manier bent u dus zeker van uw blusmiddel mocht er gevaar dreigen. Ook is het belangrijk voor de verzekering dat u aan kunt tonen dat u over goedgekeurde blusmiddelen bezit.